Økonomi
Tom lommebok til jul? Her er en løsning for deg

Tom lommebok til jul? Her er en løsning for deg

Hvert år bruker nordmenn mangfoldige tusen kroner på julegaver, julemat og sosiale sammenkomster. Flere benytter kredittkort for å finansiere julens utgifter. Det er på papiret ikke noe problem, men det kan bli et problem hvis man ikke betjener lånet før den rentefrie perioden er over. Da burde man heller spurt banken om en betalingsutsettelse på forbrukslånet. Er det bedre å ta et billig forbrukslån enn å benytte seg av kredittkort?

Flere banker har betalingsutsettelse som et alternativ. Utsettelsen kan vare over en kort periode eller en noe lengre periode. Komplett Bank er en bank som kan tilby deg en betalingsutsettelse, i tillegg kan du få det når som helst gjennom et år. Velger man en betalingsutsettelse må man imidlertid være klar over at man må betale mer når utsettelsesperioden er over. Det kan uansett lønne seg å utsette betalingen på et forbrukslån på dagen versus å betale ned rentene på kredittkort over lang tid.

OPP Finans er en annen bank som kan tilby en betalingsutsettelse. I motsetning til Komplett Bank kan man ikke få betalingsutsettelse som varer over lang tid, men du kan imidlertid få en hel måned uten å betale. For å få en betalingsfri måned må du ha betalt til riktig tid de foregående seks månedene.

Andre banker som tilbyr betalingsutsettelse er Santander Consumer Bank og yA Bank. Sistnevnte kan i likhet med OPP Finans tilby en betalingsfri måned, men den banken er også villig til å tilby hele tre års betalingsutsettelse. Rentene må selvfølgelig betales. Santander Consumer Bank tilbyr to måneders betalingsutsettelse, men ellers samme ordning som OPP Finans.