Selv Sabotasje
Saboterer du din egen suksess? Gjør endringer

Saboterer du din egen suksess? Gjør endringer

Har du hørt om konseptet selv-sabotasje? Vi mennesker er veldig opptatt med alt det som foregår rundt oss. Det er fort gjort å glemme oss selv og heller bli låst inne i forskjellige mønstre. Disse mønstrene er ikke så lett å bryte ut av. Vi blir med andre ord låst inn i tankemønstre som trente profesjonelle lettere kan få oss ut av enn det vi kan selv.

Hva er selv-sabotasje?

Du har kanskje hørt om personer som sier at de saboterer seg selv og sin egen karriere? Mange ser på seg selv og sine egne handlinger som den avgjørende årsaken til at noe ikke skjer som det skulle eller som de hadde lyst. Selv-sabotasje betyr bare at man setter seg mål og deretter går man selv ut og handler på en slik måte av målene ikke blir nådd. Mennesker elsker å klage. Det er veldig mange som klager uten at de gjør noe for å komme seg ut av situasjoner. Vi tar alt for lett på vår situasjon og bruker den til å si at vi ikke får til den karrieren vi ville ha hatt eller på andre måter gjør det vi ønsker selv at vi hadde gjort. Jobb, ekteskap og miljø er typiske ting vi mener holder oss tilbake. Dette er ikke riktig da disse tingene også gir oss mye som kan være en av grunnene til at vi har suksess.

Hvorfor saboterer vi oss selv?

Det er mange forskjellige grunnen til at vi saboterer oss selv. La oss se på fire grunner som er mer tydelige enn andre grunner.

  • Vi føler oss ikke bra nok til å ha suksess.
  • Bekymring for at suksess skaper negativ endring og ensomhet.
  • Vår suksess kan være en byrde for andre.
  • Vi ønsker ikke å ta oppmerksomhet fra andre.

Dette er typiske og ganske seriøse bekymringer som holder oss tilbake fra suksess. Det er viktig å være klar over disse slik at du kan være frempå når du føler dette og at du kan avverge eller at du kan overvinne disse tankene som kan lede til selv-sabotasje.

Slik merker du selv-sabotasje

Vi har sett litt på hva selv-sabotasje er og hvordan det kan deler opp i forskjellige kategorier. Disse kategoriene hjelper deg i det neste steget, som er å identifisere når du er på vei mot selv-sabotasje slik at du kan forhindre det. Den beste måten å oppdage tenker mot selv-sabotasje er at du er godt kjent med deg selv, dine følelser og handlinger. Vi er dårlige på å kjenne oss selv i dag enn det folk var før. Fokuser mer på følelseslivet ditt og ikke kun på logistikken i hverdagen.