Blog
Lånedetaljer

Lånedetaljer

Lånets tre deler

Et lån består av flere deler. Når folk snakker om lån så er det ofte slik at de snakker om et beløp som du får og deretter må betale et annet, og mye mindre, beløp hver eneste måned. Det tar fort mange år å betale ned et lån. Skal du bruke penger så er det lettere å bruke penger som du har spart opp. Da kan du bruke pengene når du vil og til hva du vil. Skal du ta opp et lån er det ikke alltid like lett å bruke pengene på akkurat det du vil. En av de spennende tingene med lån er hvordan du får dem, hvor mye og hva selve lånet består av.

Et lån kan man si at består av 3 deler. En del er det beløpet som du får til bruk etter egent, eller avtalt, ønske. Dette beløpet kalles ofte prinsipalen. Her snakker vi om et beløp som ofte er 100.000 kroner eller mer. Det kan selvfølgelig også være mye mindre, avhengig av din bank og hva du gjør med tiden din. Når du begynner å betale tilbake så må du betale en del av denne prinsipalen. Ofte 1/60 del eller noe slikt. En annen del av lånet er renter. Banken vil ha penger for at du lånet. Det kan bli dyrt. Med kredittkort blir det veldig dyrt. Den siste delen av et lån er gebyrer eller andre kostnader som banken tar i tillegg til at de får renter. Gebyrer er ikke alltid så mye per måned, men det blir fort mye per år. 

Spar på refinansiering

Et lån består av renter, gebyrer og avdrag. Ønsker du å spare penger er det kun besparelser på renter og avdrag som du kan gjøre. Det er veldig få banker som lar deg redusere prinsipalen eller selve lånebeløpet som du fikk når du startet. Du kan med andre ord lettest jobbe med en reduksjon av renter og gebyrer. Når det kommer til renten så er det nokså enkelt å få redusert. Du trenger kun å ringe rundt og snakke med alle bankene der ute for å finne den banken som kan tilby deg den beste renten. Høres det slitsomt ut? Ta heller kontakt med noen som er profesjonelle, som lar deg gjøre en refinansiering helt gratis. Refinansiering er ordet for prosessen med å finne et lån med lavere rente og dermed også få en bedre økonomi.

Refinansier med Sambla

Trenger du å få en bedre økonomi kan du starte en prosess hvor du refinansierer alt det du har og alt det du trenger. I dag er det dagen for å lete etter lave renter, som er bra å gjøre hver eneste dag. Trenger du hjelp så kan du få det ved å ta en telefon til Sambla eller gå inn på deres hjemmeside. Send en søknad og få et raskt tilbud.